Pura cerimònia, acte religiós; de fe convertit en esdeveniment de vici de dies assolellats, faci fred, faci calor.
Posats a demanar, terrassa que respiri calma, sense presses i sense mirar el rellotge, rodejada de, com a mínim, semi-natura, encarada a Tarragona i amb imprescindible reserva d'escopinyes, com més grans millor.
Tot comença per (no un simple asseure's, sinó), un fàcil "apalanque-relax" cadira i comanda de pack bàsic:
- Escopinyes fredes, molt fredes, banyades del seu suc, el d'una llimona, i adornades de pebre
- Patates "xips", de les clàssiques i "ondulades" millor, que té secret...- Olives. Grosses i de pinyol. I si venen en barreja de mini-cebes i mini-cogombres, no en farem un lleig
A partir d'aquí, podem perfeccionar la perfecció amb unes braves (tipus Tomàs), tapa de pernil (salat),
assortit de formatges, seitons en vinagre, anxoves, i amb la coca de pa amb tomàquet ja fem gairebé el fet de donar-nos per dinats.
I que no hi falti la cervesa ben freda.
Caragols a la llauna, amb salsa de tomàquet i d'all-i-oli (i de Can Dolç). Lasanya de verdures. Entrecot poc fet i salsa de rocafort. Patates fregides, primetes i cruixents si us plau. Gambes de Palamós. Roast-beef. Amanida catalana amb enciam amb gust d'enciam, i tomàquets amb gust de tomàquets. Tallarines! No la pasta, que també, fresca i napolitana de la mare, però les petxines saltejades amb all i julivert (Es Dofí). Un llenguado, un rap a la planxa o una orada al forn amb patates, ceba i tomàquet. Conill a la brasa. Costelles de porc o xai. Els formatges (Casa Helen)...
I un cafè amb llet pres a gust per rematar.
Come con hambre
y ... "vive" con ganas.
Un hidrogenat ou d'estruç.
El Bulli em sembla tanca....
Una altra porta s'obre