lunes, 24 de octubre de 2011

El Padrí & Company (que ve de "El Padrino y Familia")

A priori El Padrí no imposa; no disposa dels suposats estàndards de bellesa, i tampoc és especialment atractiu. En tot cas sí podríem assignar-li com a virtuts la polidesa, seguretat en la presència i certa elegància – excepte descuits momentanis d’americanes massa arrugades – . Tot guanyat a base de dissimulades o no peces cares, estil aconseguit a base d’esforç forçat en l’experiència o assessorament extern, o el temps per dedicar-se a cuidar-se en qüestions de imatge, també en comportament social.

En qualsevol cas, és El Padrí.

Per igual falta d’educació, excés de classicisme i caprici, o vulgaritat en certes accions, els seus mèrits com a polític i relacions públiques amb qui li interessa podrien semblar innegables, excepte que la majoria del seu públic té força aprés com se li veu el llautó. No es tracta de respecte, però és mutu: interessa, va bé.

En qualsevol cas, s’ha guanyat el lloc de El Padrí.

A més, per pesadesa, per passat o per deixar-se veure com a imperfecte (americana massa arrugada, un somriure...), podria dir-se que desprén certa aura de tendresa, fins complicitat buscada i trobada. Rol compensat per la company que l’acompanya, el protegeix i el serveix (en literal sentit de la paraula). El que fa el paper de poli malo, el que aporta empatia per suavitzar situacions i relacions, els hereus que marquen terreny, el que li treu les castanyes del foc des de la barrera, l’amic fidel, l’assessor, el lleial súbdit, i etc. Perfecte conjunt.

En qualsevol cas, s’ho ha muntat bé El Padrí.

Sembla mentida quantes estructures socials, molt quotidianes, funcionen així... El Padrí & Company... amb totes les conseqüències que als nostres inconscients signifiquen El Padrino y Familia.

Com diria aquell... si no pots amb ells, uneix-te a ells.

Ara, quina mandra... O, cal? 


Milió i mig de petons... 

jueves, 6 de octubre de 2011

Such a Wonderful Life. Re-comencem.

Envoltats de gent. El frenesí de vida els havia portat a un ritme de vida on els moments secrets, de silencis, de pauses, calmes s'havien fet cada vegada més escassos. Per no dir quasi del tot.


Com a individus, s'havien vist immersos en projectes que també per decisió i voluntat, els havien aportat grates satisfaccions - alhora renuncies conscients. Sense haver-hi faltat alegries o gaudir, i els somriures, o riure istriònic, també hi havien tingut lloc les angoixes o estrès transformats o manifestats en forma de úlceres, taquicàrdies, i similars atacs de salut ja física. Conscients decisions de ment o cor?


La roda rodava cada vegada més ràpid... i fins alguns començaven a coquetejar amb substàncies que potser per vicioses, no necessàriament prohibitives com a tals, sí ho serien per a ments que començaven a estar massa perdudes per saber on eren o recordar què volien realment. Per a ells i el seu entorn.


N'hi havia qui fins i tot sense adonar-se'n, s'havien oblidat d'ells mateixos, per deixar-se arrossegar pel torrent de ritme trepidant; per deixar-se anar en l'adrenalina d'una falsa il·lusió o escapatòria instantània; o per perdre's en els camins dels reptes, desitjos o somnis. Fins algun agosarat havia afirmat un dia que ja havia somniat prou; I que no volia tornar-ho a fer.


Solituds no reconegudes, ànimes social-aparentment d'èxit, super-womans y super-mans de falç còmic, vides de tristesa - conveniència, ...


La BONA NOTÍCIA és que, de cop, tot aquella boràgine que els feia caure si de cas cada vegada més fons o feia anar més lluny (d'ells), veia la llum en forma de dir prou per a moltes d'aquelles persones de cor. Aconseguien fer un stop i trobaven el moment. Com tants altres que tindran a la vida, i que és de suposar, confiar, tindran més memòria per recordar no oblidar-se'n mai més. Més o menys seriosament, de més o menys forma transcendental...


Moments per aprendre a dir no, i moments per al sí sense pors ni dubtes. Per saber-se els límits; moments per trobar temps, moments per voler ser pares, per voler casar-se, o moments per separar-se, per treure's escuts, o per passar dols.

Moments per aventurar-se a engegar un negoci, per escriure i veure com es fa realitat la publicació d'un primer llibre; moments per ser una mica egoistes per variar, o molt més generosos del què haguessin pogut imaginar. Moments per saber dir un t'estimo. Moments per compaginar, per trobar espais, per compartir, per retrobar, per organitzar el què venia de gust des de feia temps fer.


Moments per xerrades, per amistats, per família, per tornar-se a enamorar, per nous reptes personals o professionals. Moments per recuperar la il·lusió. Moments per instal·lar-se en noves aficions, o conèixer noves formes d'entreteniment. Moments per reconèixer, en realitat, volien seguir somniant, com a motor de vida per aconseguir. Moments per re-prendre. Re-aprendre. Re-començar.


Com re-inaugurar un bar. I amb alegria.

I arribats al moment,
ens adonem de fet només som al inici del camí,
que no en resta cap rancor,
i ens queda molt a dir,
d'aquest nostre camí a seguir; escollir....

Decidir.

A tots aquells, vosaltres, valents que heu sabut trobar el vostre moment, moltíssimes felicitats a tots! I que per molts anys!

Milions de petons i mig.
http://www.youtube.com/watch?v=1TB1x67Do5U&feature=mr_meh&list=PLB5CC47E3C91A484D&lf=plpp&playnext=0

Esto también es una buenísima notícia ;)